Dobrý den,
1) do tematické sítě být zapojeni mohou. Pokud ale nespadají do cílových skupin, nemohou z projektu získat podporu.
2) jde o doporučení. Do tematické sítě by lae měli být zapojeni zahraniční partneři
3) Se žádostí by měl být předložen originál nebo úředně ověřená kopie. Zároveň je kontrola příloh součástí kontroly formálních náležitostí, kde jde skutečně opravit 2 nedostatky. V každém případě by to ale mělo být řádně zdůvodněno.
S pozdravem
Dita Hůlová
externí administrátor ŘO pro oblast podpory 3.4 a 5.1
Naše organizace připravuje projekt na pokračování a rozšíření již existující tematické sítě a mám k tomu 3 dotazy. 1) Narazila jsem na problém týkající se uznatelnosti cílových skupin. Naše síť má v současnosti 175 členů, z toho 55 jsou fyzické osoby. Nejedná se o osoby ze znevýhodněných cílových skupin, které jsou jako jediné ve výzvě uvedeny. Jak je možné ošetřit v žádosti to, aby mohly z projektu získat podporu také naši členové - fyzické osoby a zároveň splnit podmínky uznatelnosti výzvy?2) Můj druhý dotaz se týká členství zahraničních právnických osob v tematické síti. Rozuměla jsem dobře Doporučením pro tematické sítě, které je součástí výzvy, že se v projektu musí našimi členy stát také zahraniční tematické sítě obdobného zaměření?
3) Pokud by náš partner nestihl poslat Letter of Intent včas do uzávěrky, je možné dát ho naskenovaný a potom dodatečně dodat originál? Pokud ano, započítává se to do 2 přípustných oprav formálních náležitostí?
Autor: PODPORA_EA