Menu
Dobrý den,
chtěli bychom se ujistit - pokud budou aktivity projektu zaměřeny na oblast 2 podporovaných aktivit "Další programy a činnosti..." a bude se jednat o fakultativní činnosti registrovaných sociálních služeb, tak není potřeba k žádosti o dotaci také předložit formulář Údaje o sociální služeb plán, že?
V příloze 2 výzvy je uvedeno, že "v rámci výzvy mohou být financovány pouze sociální služby, a to "...v rozsahu základních činností dle § 35 zákona o sociálních službách..." a že "Sociální služby v rozsahu základních činností budou financovány formou vyrovnávací platby...".
Chápeme to správně tak, že tento formulář se předkládá jen v případě, že aktivity projektu spadají do oblasti 1) Podpora sociálních služeb PAS..., v rámci kterých jsou podporovány základní činnosti u definovaných druhů sociálních služeb?
Děkuji, hezký den,
Irena Světlíková
Dobrý den,
ano, chápete to správně.
Pokud bude projekt zaměřen výhradně na oblast 2 podporovaných aktivit „Další programy a činnosti na podporu osob s PAS a jejich rodiny“ a jeho předmětem budou fakultativní činnosti realizované nad rámec základních činností registrované sociální služby, k žádosti o podporu se příloha č. 2A „Údaje o sociální službě – plán“ nepřikládá, není relevantní (samotná skutečnost, že je žadatel registrovaným poskytovatelem sociálních služeb, povinnost předložit přílohu č. 2A nezakládá. Rozhodující je charakter aktivit, které mají být z projektu financovány).
Současně upozorňujeme, že aktivity zařazené do oblasti 2 musí být skutečně realizovány nad rámec základních činností sociální služby. Nesmí docházet k jejich překryvu ani dvojímu financování s činnostmi poskytovanými v rámci registrované sociální služby. Doporučujeme proto v žádosti o podporu jednoznačně popsat a odlišit plánované fakultativní činnosti od základních činností sociální služby.
S pozdravem
Libuše Hulánová
Komentáře k otázce