Menu
Vážení tazatelé,
před položením dotazu prosím zkontrolujte historii již zodpovězených dotazů v tomto klubu, lze využít i vyhledávání podle klíčových slov. Je pravděpodobné, že stejný nebo obdobný dotaz už byl zodpovězen.
Upozorňujeme, že tento klub slouží pouze k pokládání dotazů týkajících se projektů z výzvy č. 97 v rámci OPZ.
Pro dotazy týkající se nového operačního programu OPZ+ jsou určeny kluby příslušných výzev OPZ+.
Pro řešení technických problémů v IS KP14+ (základní správa projektu, depeše, zprávy o realizaci, žádosti o platbu, žádosti o změnu ad.) nebo IS ESF 2014+ (zadávání podpořených osob, indikátory, plánování aktivit ad.) je určena HOTLINE.
Vážení tazatelé,
před položením dotazu prosím zkontrolujte historii již zodpovězených dotazů v tomto klubu, lze využít i vyhledávání podle klíčových slov. Je pravděpodobné, že stejný nebo obdobný dotaz už byl zodpovězen.
Upozorňujeme, že tento klub slouží pouze k pokládání dotazů týkajících se projektů z výzvy č. 97 v rámci OPZ.
Pro dotazy týkající se nového operačního programu OPZ+ jsou určeny kluby příslušných výzev OPZ+.
Pro řešení technických problémů v IS KP14+ (základní správa projektu, depeše, zprávy o realizaci, žádosti o platbu, žádosti o změnu ad.) nebo IS ESF 2014+ (zadávání podpořených osob, indikátory, plánování aktivit ad.) je určena HOTLINE.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jestli je možné do Technických a jiného odborného vzdělávání možné zařadit také kurzy, které budou splňovat podmínky pro získání certifikace IFS - Mezinárodní standard IFS (International Food Standard) je zaměřený na bezpečnost, kvalitu produktů a zpracování při výrobě potravin s vysokým zaměřením na provozní předpoklady. Předmětem certifikace IFS je výroba a nakládání s nebalenými produkty. Norma IFS je aplikována tam, kde jsou potraviny “zpracovávány” a kde existuje riziko kontaminace produktu během balení. Certifikace IFS vám zajistí soulad s potravinářskou legislativou a možnost dodávat výrobky pod vlastní značkou do řetězců. Celosvětový standard IFS je uznáván organizací GFSI.
Nejde o povinné kurzy z hlediska legislativy ČR, takže v tom by problém snad být neměl. Spíše nám jde o správné zařazení a správný počet osobohodin.
Jde nám o 3 kurzy
- vstup do certifikace
- hygienické minimum pro IFS
- správná výrobní a hygienická praxe v rámci IFS
Dle popisu ve Specifických pravidel to nemělo spadat pod Gastronomické kurzy, takže můžeme u jednotlivých kurzů použít běžnou délku 16 hodin?
Děkuji za odpověď.
Lenka Čuprová
Komentáře k otázce