Dobrý den,
odborná způsobilost pečujících osob je specifikována v Projektové příručce. Pokud daná kvalifikace není uvedena v příručce, případně v příslušném zákoně, není možné o ní dále jednat.
Pro fázi vybudování zařízení je vytvořena jednotka Vytvořené místo v zařízení péče o děti a její výše je vypočítána na základě kapacity zařízení krát 24 114 Kč (viz Projektová příručka kap. 6.2.3) Pro každé místo musí být splněny minimální požadavky - viz kapitola 6.1.5 v Projektové příručce. Je tedy čistě na žadateli jakým způsobem prostředky na vytvoření místa použije - tzn. zda zrekonstrujuje vlastní prostory či si je pronajme při zajištění minimálních požadavků na vytvořené místo v zařízení. V této jednotce je počítáno s křížovým financováním, což znamená že žadatel respektive příjemce musí ve fázích provozu zařízení (3x6 měsíců) dosáhnout čerpání minimálně v takové výši, které bylo vynaložena na vybudování zařízení. V opačném případě, musí prostředky na vybudování zařízení vrátit poskytovateli dotace.
S pozdravem Zuzana Syslová
dobrý den, děkuji, rozumím tomu dobře a to mne těší:)
primárně vyžadujete kvalifikace z příručky......, o jiných kvalifikacích je tedy možné nějakým způsobem ještě jednat? např. speciální pedagog či etoped či pedagog volného času by mohl kvalifikaci také naplnit - za jakých podmínek?
prosím ještě o vysvětlení jak je to přesně s první zálohovou platbou na vytvoření místa, její výše je mi jasná, kolik procent z této částky je tzv. investičních? neboli kolik peněz z této zálohy se bude moci použít na rekontrukce prostor a vybavení zařízení? plus, jak mám rozumět větě, že "do žádosti o druhou zálohu se zohlední podíl křížového financování na způsobilých výdajích s vazbou na vybudování místa ve výši 78,15%"? A jak se budou hodnotit vzniklé způsobilé výdaje (dosažené jednotky a k nim stanovené jednotkové náklady) v první fázi realizace projektu, když v této fázi ještě nelze propočítat docházku?
Děkuji za vysvětlení a jsem s pozdravem
Autor: SYSLOVA