Dobrý den,
volba indikátorů by se měla odvíjet od zaměření projektu a realizace klíčových aktivit. Podpořené osoby by měly být zástupci cílových skupin, se kterými budete nějakým způsobem v projektu pracovat a které budou mít z realizace projektu prospěch. Jejich volaba závisí na Vás. V průběhu realizace projektu a pravidelného monitoringu musíte umět prokzatelně doložiz naplnění zvolených MI. Podpořená osoba může být v projektu započetena pouze jednou. (viz podklady ze semináře uložené na stránkách ESF u výzvy projektu).
Poud budou tedy splněny podmínky uvedené výše, zahrnout do MI tyto osoby můžete.
S pozdravem
Dita Hůlová
externí administrátor ŘO pro oblast podpory 3.4 a 5.1
mám 2 dotazy ohledně indikátorů:
- mohou být do indikátoru "počet podpořených osob celkem" započítány osoby, které obdrží publikaci/manuál vytvořený v rámci projektu? Jako důkaz bychom použili jmenný distribuční seznam osob, které obdržely publikaci/manuál.
- mohou být do indikátoru "počet podpořených osob celkem" započítány osoby, které navštíví web projektu (články, aktuality, rozhovory) či si shlédnou videa na projektovém webu? Jako důkaz bychom použili seznam unikátních IP adres těchto osob.
Budou tyto důkazy pro případné kontroly projektu dostačující?
Autor: PODPORA_EA